Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ο Αρκτούρος εκπέμπει SOS – Έκλεισαν τα γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τη βοήθεια του κόσμου ζητά ο Αρκτούρος ο οποίος βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και κινδυνεύει να σβήσει μετά από 21 χρόνια λειτουργίας και τεράστιας προσφοράς για την προστασία της άγριας ζωής.

Η οργάνωση καταργεί τα γραφεία της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και συνεχίζει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «στο φυσικό του χώρο, στα ψηλά βουνά της Δυτικής Μακεδονίας με τις αρκούδες, τους λύκους και τους ελληνικούς ποιμενικούς».

«Ο Αρκτούρος αυτή τη στιγμή σε χρειάζεται περισσότερο από ποτέ! Εδώ και 21 χρόνια υπηρετούμε πιστά το σκοπό της προστασίας της φύσης και της άγριας ζωής στην πατρίδα μας. Σήμερα που η οικονομική κρίση έχει πλήξει κάθε δραστηριότητα στην Ελλάδα ο Αρκτούρος διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της λειτουργίας του», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ηλεκτρονική σελίδα της οργάνωσης http://arcturos.wordpress.com/.

Σήμερα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συνεχίζει να λειτουργεί με ίδιους πόρους τα μοναδικά πρότυπα Καταφύγια Αρκούδας και Λύκου, το Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα, το Κέντρο Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης Ελληνικού Ποιμενικού, της Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, τον Κτηνιατρικό Σταθμό για την Περίθαλψη Τραυματισμένων Άγριων Ζώων, καθώς και δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Συνεχίζει να διεκδικεί μία καλύτερη ζωή για τα άγρια ζώα στην Ελλάδα, τον τερματισμό της αιχμαλωσίας τους σε ακατάλληλους ζωολογικούς κήπους στα πρότυπα Καταφύγια που διατηρεί.

Οι άνθρωποι του Αρκτούρου απευθυνόμενοι σε όσους θέλουν να βοηθήσουν στο έργο του και την προσπάθεια επιβίωσής του, τους καλούν να:

-Επισκεφθούν τα πρότυπα Καταφύγια στο Νυμφαίο και την Αγραπιδιά Φλώρινας.

-Γίνουν μέλη του Αρκτούρου με 50 ευρώ το χρόνο ή δωρίσουν το ποσό που μπορούν να διαθέσουν.

-Υιοθετήσουν μία αρκούδα, ένα λύκο ή έναν ελληνικό ποιμενικό σκύλο.

-Προμηθευτούν τα προϊόντα Αρκτούρος από το eshop και από τα NotosGalleries και Notos Home.

-Γίνουν εθελοντές για την άγρια ζωή προσφέροντας το χρόνο τους για μερικές ημέρες στο Καταφύγιο με τις Αρκούδες και τους Λύκους.

-Τρέξουν μαζί με τον Αρκτούρο στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών.

Τρέξε να… σώσεις την αρκούδα!

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του κοινού για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, ο Αρκτούρος θα συμμετάσχει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών ως επίσημη συνεργαζόμενη ΜΚΟ, με τρεις ομάδες:

1) Την ομάδα της αρκούδας στα 5 χλμ.

2) Την ομάδα του ελληνικού ποιμενικού στα 10 χλμ

3) Την ομάδα του λύκου στο Μαραθώνιο Δρόμο των 42 χλμ.

Κάθε δρομέας που θα τρέξει σε μία από τις τρεις ομάδες ενισχύει τις δράσεις της οργάνωσης, καθώς 10€ από το κόστος συμμετοχής κάθε δρομέα στον αγώνα θα διατεθούν ως δωρεά στον Αρκτούρο.Το κόστος για κάθε δρομέα εξαρτάται από το είδος της διαδρομής και το πακέτο συμμετοχής που θα διαλέξει. Για περισσότερες πληροφορίες, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών με τον Αρκτούρο, μπορούν να επισκεφθούν το www.arcturos.gr/marathon.

1 σχόλιο:

  1. ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ 500.000 ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΟΝ "ΑΡΚΤΟΥΡΟ", ΑΛΛΑ ΟΙ "ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΕΣ" ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΕ ΤΡΙΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ "ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΩΝ" ΑΠΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ.
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕ, ΟΤΙ Ο "ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ" ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗ, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ. ΠΑΝΤΩΣ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ.
    Υ.Γ.: Για να μην δημιουργούνται βιαστικές εντυπώσεις - δεν ανήκουμε στις τάξεις των πιο πάνω εκλεγμένων εκπροσώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή