Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Αυτοσυγκράτηση για τα ευρήματα στην ανασκαφή της Αμφίπολης συνιστά ο υπ. Πολιτισμού

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε τη συνέχιση της χρηματοδότησης προκειμένου να ανασκαφούν τα τελευταία 95 μέτρα του περιτοιχίσματος του τύμβου


Χαμηλούς τόνους, υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αυτοσυγκράτηση για τα όποια ευρήματα από τις ανασκαφές στην Αμφίπολη συνέστησε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε για την εύρεση του «τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Παράλληλα ο υπουργός Πολιτισμού αφού υπογράμμισε ότι «τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχουν οι επιστήμονες που θα πρέπει να τους εμπιστεύομαστε απόλυτα», ανακοίνωσε τη συνέχιση της χρηματοδότησης των ανασκαφών στο λόφο Καστά.

Ο κ. Παναγιώτόπουλος επισκέφθηκε τον χώρο της ανασκαφής, συνοδευόμενος απο την γ.γ Λίνα Μενδώνη, ενημερώθηκε από τους αρχαιολόγους και υποσχέθηκε νέα έκτακτη χρηματοδότηση 40.000 ευρώ για την απρόσκοπτη συνέχιση του αρχαιολογικού έργου.Μέχρι σήμερα έχουν ανασκαφεί τα 405 μέτρα από τα συνολικά 500 τού εντυπωσιακού περιτοιχίσματος του τύμβου.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε με την ευκαιρία πως το Υπουργείο «θα φροντίσει με ολα τα μέσα να προχωρήσουν οι ανασκαφές σε ολη τη χώρα», ενώ παράλληλα ευχαρίστησε το προσωπικό του υπουργείου Πολιτισμού για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει στις ανασκαφές και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου