Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

2ο Underground Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Καβάλα

Το ντοκιμαντέρ ''Κατερίνα Γώγου - Για την αποκατάσταση του μαύρου'' το Σάββατο 7/9 


Το 2ο Underground Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Καβάλας ξεκινάει σήμερα, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 8 του μήνα. 

Ένα τετραήμερο προβολών και συζητήσεων με ένα μάλλον εναλλακτικό κοινό, εφόσον το φεστιβάλ διοργανώνεται από τα παιδιά της ομάδας ΑΚ - 46, η οποία τα τελευταία δυο χρόνια πραγματοποιεί προβολές στο Αυτόνομο Στέκι Καβάλας και στην Κατάληψη Βύρωνος 3.

Τι άλλο καλύτερο για έναν κινηματογραφιστή από το να προβάλλεται η δουλειά του σε αυτοδιαχειριζόμενα στέκια μεταξύ καταληψιών;

Η ταινία ''Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού'' του Έκτορα Λυγίζου, η φετινή υποψηφιότητα της Ελλάδας στα Ευρωπαϊκά Όσκαρ, αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον!   Ο Έκτορας δυστυχώς δεν θα παραστεί, θά'ναι εκεί όμως κι άλλοι συνάδελφοι και φίλοι καλοί, όπως ο Θεσσαλονικιός Σάββας Κατιρτζίδης με τη μεγάλου μήκους ταινία του, ''Κίτρινη Πόλη''.

Θα προβληθούν και ταινίες σαν τα ''Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους'' της Κωνσταντίνας Βούλγαρη και ''Δεμένη κόκκινη κλωστή'' του Κώστα Χαραλάμπους.

 Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου