Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον 27ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Δρόμο Ολύμπου

Η αφετηρία θα γίνει από τη θέση Σταυρός - Η διαδρομή μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα δύσκολη, εξαιτίας των μεγάλων εναλλαγών υψομέτρου και της επικινδυνότητας σε ορισμένα σημεία


Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του 27ου ορειβατικού μαραθωνίου δρόμου Ολύμπου που θα διεξαχθεί στις 8 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε. Το Λιτόχωρο και ο Όλυμπος θα υποδεχθούν το προσεχές Σάββατο τους 381 αθλητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή για τον επίπονο αυτόν αγώνα.

Η διαδρομή γι αυτούς που γνωρίζουν την περιοχή μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα δύσκολη, εξαιτίας των μεγάλων εναλλαγών υψομέτρου και της επικινδυνότητας σε ορισμένα σημεία.

Η αφετηρία θα γίνει από τη θέση Σταυρός και η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αθλητές είναι: Γκόρτσια, Μπάρμπα, Πετρόστρουγκα, Σκούρτα, Κάκκαλος, Σπ. Αγαπητός, Πριόνια, Αγ. Διονύσιος, Κορομηλιές, Σάρα, Πόρτες και ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία του Λιτόχωρου.

“Είναι ένας θεσμός τον οποίο προετοιμάζουμε εδώ και πολλούς μήνες. Είναι δύσκολος αγώνας και το ευχάριστο είναι ότι δήλωσαν συμμετοχή πολλές εκατοντάδες αθλητές. Θέλαμε να κρατήσουμε χαμηλά τις συμμετοχές, γιατί αν τις αφήναμε ελεύθερες τότε θα μπορούσαμε να είχαμε πάνω από 600”, αναφέρει το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 27ου ορειβατικού μαραθωνίου, Τάσος Τερζίδης και συνεχίζει: “Αν αποφασίσουμε να διαφημίσουμε τον αγώνα τα επόμενα χρόνια, τότε σίγουρα εκτός από περισσότερους Έλληνες θα έχουμε και ξένους. Φέτος συμμετέχουν 4-5 ξένοι αθλητές, ενώ όπως δείχνουν τα πράγματα τα επόμενα χρόνια οι συμμετοχές αυτές θα αυξηθούν”.

Ο Τάσος Τερζίδης αναφερόμενος στον καιρό που θα επικρατεί στον Όλυμπο επισήμανε: “όλοι είμαστε σε επιφυλακή. Καθημερινά παίρνουμε προβλέψεις, όμως δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτε. Ο Όλυμπος είναι βουνό όπου οι ακραίες αλλαγές του καιρού πραγματοποιούνται μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόβλημα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου