Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Η Θεσσαλονίκη θέλει να προσελκύσει Βρετανούς τουρίστες

Η προσέλκυση Βρετανών τουριστών βρέθηκε στο επίκεντρο της πρόσφατης συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με τον πρέσβη της Μ.Βρετανίας Τζον Κίτμερ


Αυξημένος κατά 5% ήταν ο αριθμός των Βρετανών τουριστών που περπάτησαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης το πρώτο εξάμηνο του 2013, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η διοίκηση του κεντρικού Δήμου.

Ωστόσο, το νούμερο αυτό εξακολουθεί να παραμένει μικρό σε σχέση με τις φιλοδοξίες της δημοτικής αρχής (σ.σ. οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της πόλης ήταν 10.170) και αναζητούνται τρόποι να αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι επισκέπτες από τη Βρετανία.

Η προσέλκυση Βρετανών τουριστών βρέθηκε στο επίκεντρο της πρόσφατης συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, παρουσία και του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρου Πέγκα, με τον Πρέσβη της Μ.Βρετανίας Τζον Κίτμερ.

"Θέλουμε να έχουμε περισσότερους τουρίστες από τη Μ. Βρετανία και το θέμα αυτό συζητήσαμε με τον Πρέσβη. Τα νούμερα είναι αυξητικά και αυτό είναι θετικό.

Θέλουμε να ανοίξουμε την αγορά φιλοξενίας και για τους νέους, καθώς το 2014 η Θεσσαλονίκη θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα Νεολαίας" δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ.Πέγκας.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης διερευνήθηκε το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει η Θεσσαλονίκη τους εορτασμούς από τα 100 χρόνια της έναρξης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και μια μεγάλη, διεθνούς βεληνεκούς εκδήλωση απότισης φόρου τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου