Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Κινήσου Ενάντια στον Καρκίνο την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στον Λευκό Πύργο


Μια διαφορετική σκυταλοδρομία θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη. Νικητές όλοι όσοι θα συμμετέχουν χωρίς αποκλεισμούς και κοινωνικά στιγμάτα, άτομα με αναπηρία, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με τα πόδια, με πατίνια ή με ποδηλάτα. Όλοι μαζί θα μεταφέρουμε την σκυτάλη με το μήνυμα “Κινήσου ενάντια στον Καρκίνο”.

Η σκυταλοδρομία θα ξεκινήσει την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 στις 11πμ από τον Λευκό Πύργο και θα ανταλλάξει την σκυτάλη σε διάφορα σημεία της πόλης, από όπου κάθε ομάδα που συμμετέχει θα μεταδίδει το δικό της μήνυμα Ενάντια στον Καρκίνο. Η τελική ευθεία της σκυταλοδρομίας θα ξεκινήσει από το Λιμάνι όπου θα διανύσουμε μαζί με ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, όλοι μαζί τα τελευταία μέτρα, από την κλειστΉ για τα οχήματα Νίκης προς τον Λεύκο Πύργο.

Στον τερμαστισμό μας στον Λευκό Πύργο, θα υπάρχουν περίπτερα για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Κώδικα κατά του Καρκίνου, με έμφαση στις καρκινογόνες ουσίες στην καθημερινή μας ζωή, στις φυσικές διατροφικές μας επιλογές, στην προώθηση της σωματικής άσκησης για τις καθημερινές μας μετακινήσεις, όπως η πεζοπορία, τα πατίνια, και το ποδήλατο, σε μια πόλη προσπελάσιμη από όλους τους πολίτες, με περισσότερη ασφάλεια και λιγότερη μηχανοκίνητη ρύπανση.

Επιπλέον θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις με αφήγηση, χορό και μουσική.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, με τη συνεργασία μέχρι σήμερα των οργανώσεων και ομάδων:

Αναπηρία Σήμερα
ΑΝΤΙΓΟΝΗ-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσιμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία
Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία
Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών
Θετική Φωνή
Παιδιά εν Δράσει
Ποδηλατικό Καρναβάλι
Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣΕπ
Σύλλογος ΑμεΑ “Μέριμνα Ζωής”
Σύλλογος Γονέων 1ου Ειδικού Σχολείου
Σύλλογος Γονέων 5ου Σχολείου Ειδικής Αγωγής
Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “Άλμα Ζωής” Νομού Θεσσαλονίκης
Action Bike Club
Asters Team
Beauty Against Cancer
Thessaloniki’s Rollers Skaters
Vegan Thessaloniki

Η εκδήλωση που διοργανώνεται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας MOVE υποστηρίζεται απο τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη διοργανώνει η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου