Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

67 χαρακτηριστικά κτίρια τη Θεσσαλονίκης ανοικτά στο κοινό για ένα Σαββατοκύριακο


Πέρσι, μόλις στην πρώτη του διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον περίπου 4.000 επισκεπτών που θέλησε να δει από κοντά και να ξεναγηθεί σε 2-3 διαφορετικά κτίρια της πόλης μας. Φέτος το Open House δίνει ραντεβού με τους Θεσσαλονικείς στις 18-20 Οκτωβρίου με 67 κτίρια αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος που θα ανοίξουν στο κοινό για το Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για κτίρια που ανήκουν σε διάφορες χρονικές περιόδους, από τον 16ο αιώνα έως και σήμερα και μπορεί αυτά να αποτελούν μουσεία, ναοί, ιδιωτικά γραφεία, ιδιωτικά διαμερίσματα, μονοκταοικίες, διατηρητέα κτίρια κ.ο.κ. Στόχος, βέβαια, της διοργάνωσης δεν είναι άλλος από την προώθηση της αρχιτεκτονικής της πόλης που φιλοξενεί το Open House στον κόσμο. Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν και ο ενδιαφερόμενος επισκέπτης δεν έχει παρά να προμηθευθεί τον οδηγό με τα κτίρια αυτά από τα βιβλιοπωλεία «Ιανός» δωρεάν ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα http://www.openhousethessaloniki.gr/gr


Το Open House είναι ένας διεθνής θεσμός μιας 20ετίας στο Λονδίνο, ενώ προσεχώς θα φιλοξενηθεί και στην Αθήνα. Επιπλέον στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον εθελοντισμό, και φέτος συμμετέχουν στη διοργάνωση 250 εθελοντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου