Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Δωρεάν για ανέργους «Ντεμπραγιάζ» την Παρασκευή

«Ντεμπραγιάζ» στο Νέο Υπερώο της ΕΜΣ από τις 10 Οκτωβρίου
Σε πανελλήνια πρώτη κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη, στο Νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, το «Ντεμπραγιάζ» του Γάλλου Ρεμί ντε Βος. Η Χριστίνα Χατζηβασιλείου σκηνοθετεί το σπονδυλωτό κείμενο, το οποίο ουσιαστικά σκιαγραφεί με πικρό χιούμορ την αγωνία του ατόμου να επιβιώσει στην Ευρώπη της κρίσης. 

Τα σκηνικά της Ολγας Χατζηιακώβου, τα οποία παραπέμπουν σε τουαλέτα, αναφέρονται ξεκάθαρα στην ποιότητα των εργασικών σχέσεων που έζησε στο πετσί του ο συγγραφέας και μεταφέρει στο κείμενό του. Αλλωστε, ο ίδιος στο σημείωμά του αναφέρεται και στη χώρα μας:

«Ο σκοπός μου είναι το να μπορεί κανείς να γελά με τραγικές καταστάσεις τις οποίες και αναγνωρίζει αμέσως. Στην περίπτωση της Ελλάδας, η κατάσταση έχει μια ιδιαίτερη οξύτητα. Είναι ταυτόχρονα η χώρα όπου γεννήθηκε το δυτικό θέατρο, στο οποίο και ανήκω (πολλές γαλλικές λέξεις προέρχονται από την ελληνική!), αλλά και η χώρα που υπέστη ίσως τους ισχυρότερους κραδασμούς ενός νεοφιλελεύθερου συστήματος, το οποίο και καταγγέλλει το θεατρικό αυτό έργο».

Παραστάσεις: Τετάρτη & Κυριακή 19.00, Πέμπτη & Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.00 & 21.00. Τηλ. κρατήσεων: 2315/ 200.200

 Ειδικά για την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου οι άνεργοι, με απλή επίδειξη της κάρτας ανεργίας τους, θα μπορούν να δουν την παράσταση δωρεάν 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου