Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Ξεναγήσεις για ποδηλάτες

Με καινοτομία που σχετίζεται με δύο ξεναγήσεις για ποδηλάτες (η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου και η δεύτερη την 1η Δεκεμβρίου 2013 στις 10 το πρωί), ξεκινά, από το Σάββατο 12 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2013, ο φθινοπωρινός κύκλος ξεναγήσεων στις Δημοτικές Κοινότητες, σε ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Η ξενάγηση με ποδήλατο θα κάνει τις ακόλουθες “στάσεις”: Λαδάδικα, Πλατεία Ελευθερίας, Μπεζεστένι, Χαμζά Μπέη, Ρωμαϊκή Αγορά, Πλατεία Αριστοτέλους, Πλατεία Αγίας Σοφίας, Μητρόπολη, Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, Λευκός Πύργος, Πλατεία ΧΑΝΘ, Αρχαιολογικό Μουσείο και Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει και φέτος τον κύκλο ξεναγήσεων.

Κάθε ομάδα ξενάγησης θα περιλαμβάνει έως 35 άτομα, με εξαίρεση τα γκρουπ των ποδηλατών, στα οποία το όριο φθάνει τα 20 άτομα και θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις είναι ελεύθερη, ενώ οι δημότες καλούνται να καταβάλουν αντίτιμο μόνο για την είσοδο σε μουσεία της πόλης, όταν το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανάλογες επισκέψεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου