Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παίζει Θάνο Μικρούτσικο

Κάποια από τα πλέον δημοφιλή τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου θα ερμηνεύσει απόψε η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο θέατρο Μονής Λαζαριστών,  με τον ίδιο τον συνθέτη να συμμετέχει στο πιάνο.


Για την αποψινή συναυλία, ο Θάνος Μικρούτσικος έγραψε και επεξεργάστηκε ξανά κάποια από τα πλέον δημοφιλή τραγούδια του- μεταξύ άλλων- τα «Ελένη», «Φεύγω Και Μη Με Περιμένεις », «Άννα Μη Κλαις», «Μια Πίστα Από Φώσφορο» και « Καραντί», φέρνοντας τα πιο κοντά στο είδος του συμφωνικού τραγουδιού. Τις νέες εκδοχές λοιπόν, των τραγουδιών του Θάνου Μικρούτσικου αλλά και αποσπάσματα από τα έργα «La Forza del destino», « Macbeth», «Traviata» και «Σικελικός Εσπερινός» του Giuseppe Verdi, θα ερμηνεύσει απόψε η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής  της ΚΟΘ Αλέξανδρος Μυράτ στο σημείωμα του για την επικείμενη συναυλία κάνει λόγο για ένα μεγάλο ρίσκο του συνθέτη: « Ήταν ένα μεγάλο ρίσκο για τον Θάνο Μικρούτσικο. Για ποιο λόγο να υποβληθεί σε αυτή τη δοκιμασία και να θέσει σε ‘κίνδυνο’ κάποια από τα πλέον δημοφιλή του τραγούδια; Η απάντηση είναι μία: από αγάπη, γιατί του το ζήτησα! ...Καθώς λοιπόν υπέβαλλε τον εαυτό του σε αυτή τη διαδικασία, κάθε τόσο με καλούσε στο τηλέφωνο για να με ‘βρίσει’, που εξαιτίας μου μπήκε σε μια τέτοια περιπέτεια. Τελικά, το αποτέλεσμα που θα το μοιραστούμε με τους ακροατές, μας έδωσε μεγάλη χαρά!».

Στο πλευρό του Θάνου Μικρούτσικου θα βρεθούν η Ρίτα Αντωνοπούλου (τραγούδι)  και ο Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά)

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013, Θέατρο Μονής Λαζαριστών, Ώρα: 21:30, Τιμή: 7 και 10 ευρώ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου