Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ξάνθη: 3.848 χιλιόμετρα με τα ποδήλατα για τη συγκέντρωση τροφίμων


Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν το απόγευμα της Κυριακής στους τρεις ποδηλάτες από την Κύπρο που κάνουν τον γύρο της Ελλάδας μαζεύοντας τρόφιμα για άπορους πολίτες σε Ελλάδα και Κύπρο.

O Ανδρέας Ονησιφόρου, o Γιώργος Δημητρίου και o Αντρέας Σκουτέλλας ξεκίνησαν από την Κομοτηνή με στόχο να διανύσουν με τα ποδήλατά τους συνολικά 3.848 χιλιόμετρα συλλέγοντας τρόφιμα για τους οικονομικά ασθενείς πολίτες τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου.

Το απόγευμα της Κυριακής βρέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, ακολουθώντας την διαδρομή Πόρτο Λάγος, Κουτσό, Νέα Κεσσάνη, Βαφέικα, Ξάνθη, όπου η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης, που στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια αυτή των τριών ποδηλατών, τους υποδέχθηκαν με στεφάνια δάφνης και επιφωνήματα χαράς.

«Την εβδομάδα 07-13/04/2013 διανύσαμε με τα ποδήλατα μας 700 χλμ συλλέγοντας τρόφιμα για τα κοινωνικά παντοπωλεία, όπου είχαμε και την δικιά σας στήριξη. Τρεις περίπου τόνοι τρόφιμα παραδόθηκαν στα κοινωνικά παντοπωλεία» επισημαίνουν οι ποδηλάτες, εξηγώντας πως «γνωρίζοντας ότι οι αιτήσεις για βοήθεια αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το Σεπτέμβριο πανελλαδική ποδηλασία για την συλλογή τροφίμων. Από τα τρόφιμα που θα μαζεύουμε τα 2/3 θα παραμένουν Ελλάδα για την κάλυψη των αναγκών της πόλης που κάνει κάθε φορά τη συλλογή και το 1/3 θα αποστέλλεται στην Κύπρο».

Η Πανελλαδική ποδηλασία θα ξεκινήσει από τη Κομοτηνή στις 01/09/2013 και θα τερματίσει στις 11/10/2013 στη Λεμεσό. Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Παρά το γεγονός πως η ποδηλασία αγάπης, όπως έχει ονομαστεί, βρίσκεται ακόμη στα πρώτα της στάδια ήδη η ανταπόκριση του κόσμου για τη συγκομιδή τροφίμων σύμφωνα με τους ποδηλάτες είναι μεγάλη.



thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου