Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»: Ανοίγει αύριο τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Ανοίγει αύριο τις πύλες του το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, που και φέτος θα φιλοξενηθεί στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά». Οι εκδηλώσεις του θα κορυφωθούν το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη με ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τα μέλη της ΚΝΕ δουλεύουν ακούραστα μέρα και νύχτα ώστε σήμερα να έχει μπει και η τελευταία πινελιά στη μεγάλη νεανική πολιτεία που στήνουν για να υποδεχτούν τους χιλιάδες επισκέπτες και να αναδείξουν την πολιτική και πολιτιστική πρόταση της ΚΝΕ, μέσα από τις συναυλίες, τα αφιερώματα, τις αθλητικές δραστηριότητες, τις συζητήσεις και τις πολλές άλλες εκδηλώσεις. Οι κατασκευές έχουν ολοκληρωθεί, ενώ χτες η δουλειά επικεντρώθηκε στη διακόσμηση των τριών σκηνών (Κεντρική - Λαϊκή - Μαθητική), του Παιδότοπου και των θεματικών περιπτέρων.

Στο πλαίσιο του τριημέρου οργανώνονται συζητήσεις στα θεματικά περίπτερα για την εργασία, την Παιδεία, κ.λπ. Ξεχωρίζει η συζήτηση με θέμα «Από τους πολέμους των εκμεταλλευτών στην κατάργηση της εκμετάλλευσης», που θα γίνει την Παρασκευή, με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή.

Σήμερα ολοκληρώνεται το Αθλητικό Camp

Στο μεταξύ, ολοκληρώνεται σήμερα το Αθλητικό Camp της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη που αγκαλιάστηκε μαζικά από τη νεολαία. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν στο στρατόπεδο «Στρεμπενιώτη» οι τελικοί αγώνες του τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 και του τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5. Η βράβευση των νικητών θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στη Μαθητική Σκηνή του Φεστιβάλ.
Τη Δευτέρα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολίχνης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «Αθλητισμός, ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας». Μίλησε ο Πέτρος Κρίκης, μέλος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος παρουσίασε την πρόταση του Κόμματος για τη Φυσική Αγωγή μέσα στο σχολείο, μετά το σχολείο αλλά και στα ειδικά σχολεία, στα αθλητικά σωματεία, κ.λπ.

Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Αν δεν σταματήσει η σωματική άσκηση να είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται, η πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας δεν θα μπορέσει να γευτεί τα οφέλη από τη συστηματικά οργανωμένη ενασχόληση με τον αθλητισμό και γενικότερα τη Φυσική Αγωγή. Αν δεν σταματήσει το κράτος να παραδίδει αθλητικές υποδομές (εθνικά στάδια, γυμναστήρια) στις επιχειρήσεις (ΠΑΕ, ΚΑΕ) που εκμεταλλεύονται τον αθλητισμό, δεν θα δημιουργηθούν ποτέ οι προϋποθέσεις ώστε ο αθλητισμός να είναι πραγματικό καθολικό δικαίωμα και όχι πολυτέλεια για λίγους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου